C3

Mød vores medlemsvirksomhed Art of Flowers

17 apr 2023
,

 

Unikt blomsterdesign og kreativt værksted. En blomstrende iværksætterrejse.

Faktaboks: Blomsterdekoratør med speciale i afskårne blomster og dekorationer. Udbyder også kurser i dekoration og blomsterbinding til børn, private og som teambuilding events.

Mød Carina fra Art of Flowers og hør om hendes iværksætterrejse og samt en hverdag fyldt med blomster.

Carina har været selvstændig blomsterdekoratør siden 2005. Hun har kreativt værksted i industrikvarteret, hvor hun deler lokaler med hendes far.

Her er der plads til hendes kreative udfoldelse i hverdagen samt mulighed for at hun kan holde kurser og invitere ind til andre aktiviteter, der har med hendes blomstrende verden at gøre.

Carina byder velkommen med et varmt smil. Mens vi snakker, binder hun en flot buket.

Målrettet vilje

Hun har altid arbejdet med blomster. Den oprindelig plan var at komme i lære i Langeskov planteskole, hvor hun allerede havde arbejdet i 3 år

”Jeg var glad for at være der. Jeg syntes det var dejligt og spændende, men så skal man i praktisk, og så tænkte jeg, at man jo lige så godt kunne stile højt og så tog jeg til København, og spurgte om jeg kunne komme i praktik hos Erik Bering.

Han sagde i første omgang nej, men da jeg så stod ude på gaden, tænkte jeg, det skal fandme være løgn og gik ind igen. Og så sagde jeg til ham: ”Det kan godt være, jeg så bare får lov til at feje, men så gør jeg det! – Tag mig! Og så gjorde han det!”

Efter endt læretid prøvede jeg faktisk at være i en almindelig blomsterforretning, for det var jo det, der var her (på Fyn) på det tidspunkt. Det fungerede ikke. Det som jeg havde lært, kunne jeg i hvert fald ikke bruge.

Og så manglede jeg kolleger – og det siger jeg nu hvor jeg står her selv” og smiler Carina

Mine kolleger i dag er også mine samarbejdspartnere

”Jeg tog på Holckenhavn, fordi jeg kendte Christina (Holck) lidt fra min tid i Bering. Hun sagde, at hvis jeg blev freelancer, så ville hun bruge mig alt, det hun kunne, og så kunne jeg bygge min virksomhed op om det. Hun lagde den første ordre, inden jeg overhovedet havde fået mit CVR-nummer.

Jeg fik lynhurtigt Lykkesholms slot og DSB’s kursuscenter, og så byggede jeg det op. I dag er det de samme kunder - plus Hesselet, Kirk Hedegaard, Great Northern, Stella Maris, Christiansminde og Tøystrup Gods som faste baser, hvor jeg pynter op og kommer hver uge.  -Og så de andre godser, slotte og herregårde rundt omkring - og private jo, hvis de har brug for en buket eller til en begravelse.

Det er alle mulige forskellige ting, jeg laver, ud over de faste oppyntninger. Efterhånden er det gået over og blevet 60% erhverv, fordi jeg har dem hver uge.

Drømmekunde

”Drømmekunden har jeg måske allerede fået… ”sige hun eftertænksom og smiler. ”Jeg gik i mange år og drømte om at komme på Hesselet, og der kom jeg ind sidste år. Jeg elsker at komme derud. Det kan godt være at jeg skal have sat mig et nyt mål”, griner hun.

Hurtigt dukker en tanke op: ”Jeg har i mange år drømt om at lave en bog. En børnebog med blomster.

Jeg har mange gange hørt, når jeg har kurser her i værkstedet, at jeg skal lave en ”Blomsterbog for Dummies”. Det har jeg aldrig fået gjort, og det er jo nok sådan noget, der kunne være en drøm at prøve det.”

Komplet blomsterservice med unikke og individuelle produkter

”Jeg kommer ud og jeg ser deres omgivelser. Jeg hjælper dem med at anbefale noget, f.eks. stil, farver og alle mulige størrelser. Alt sådan noget, og så kommer jeg og gør egentlig det hele for dem og kører igen.

Det er mig, der gør det, de gerne vil have. De skal ikke komme til mig og have noget med hjem selv.

Og det er der er rigtig mange, der er glade for - Den der service.

De skal ikke tænke på, at de skal ud og have det hentet. Eller på hvordan man så lige gør, når det har været ude og køre i bilen og skal ind og stå. Det er det færdige produkt!

Det er vigtigt for mig, at det ikke er 20 ens løsninger til alle kunder. Det er deres, og det er vidt forskelligt hvad det er, man kører med af stil, farver og størrelser.

Jeg tænker meget stedet ind, og det gør jeg også til bryllup. Det er vigtigt for mig at lytte til kunden, men også tænke stedet med ind i helheden. ”

Kurser i buketter og dekorationer

På Carinas website er der en kursusoversigt, for hun er glad for at lære andre at arbejde med blomster. 

”Jeg laver typiske et opslag med, at man kommer herude i 4 timer og så kan man lave 2-3 forskellige ting. Det kan være påske, forårsrelateret, efterår, jul eller et eller andet. Eller buketter med ting fra egen have.

Jeg har også børnehold, der kommer og laver enten en kalenderlysdekoration, eller dekoration til julebordet. Kurset er til børnene, og det stritter ud over det hele og der er sidder kugler oveni hinanden. Jeg prøver at vise dem hvad de skal, og så freestyler de lidt”.

Teambuilding alternativ - Bajere, blomster og burgere

”Jeg laver faktisk kurser for erhverv. Det kalder jeg for ”Bajer, blomster og burgere”.

Det opstod egentlig, fordi jeg tænkte, jeg har aldrig nogen mænd herude. Så byggede vi lidt på. Så kom de og fik en øl og en burger, og så kunne de stå og grine lidt af hinanden.

Enten var det en buket, der skulle med hjem til konen, en juledekoration eller sådan noget.

Jeg tager ud i virksomheden og har alle tingene med. Nogle gange sørger jeg for, at maden bliver leveret der. Andre gange har de kantine eller et eller andet, hvor man så kan gøre det.

Det er noget helt andet end en normal teambuilding. Mange kommer udenfor deres komfortzone, når man gør sådan noget sammen. Der bliver grint og hygget. Her kommer man ud og er kreativ.

Jeg får mange sådan ”Pyh - jeg sveder helt”, ”Jeg er så nervøs...” men når de så er i gang, kan de godt mærke den ro, det giver, når man faktisk er helt uden regler.

Det kunne jeg godt tænke mig at få mere bredt ud, at man kan sådan noget.

Priser på blomster kan svinge

”Jeg kører generelt ikke med tilbud. Jeg laver individuelle tilbud, da blomster bliver købt på auktion.

Nogle gange er priserne tårnhøje - andre gange er der gode priser. Nogle gange kan jeg risikere, at man ikke lige kan få det i Danmark, så skal det måske hentes ind fra Afrika, og så har der lige været en oversvømmelse og så er der ikke mange produkter til rådighed.

Der er så mange ting, man ikke lige tænker over, som kan påvirke priserne på blomster.

Jeg vil hellere give en rigtig pris til alle. Og at kunder føler, at de går ud ad døren med noget.”

Glade kunder er vigtige

”En god dag for mig er, når jeg har været en tur rundt til mine kunder og alle bare har sagt, hvor er det bare dejligt, at du har været her. Eller at de kan godt se at jeg er kommet på et eller andet nyt.

Det med at få de der dejlige tilbagemeldinger fra samarbejdspartnerne - Det er simpelthen så skønt!”

---

Find kursusplan og inspiration fra Carina på www.artofflowers eller følg hende på Facebook eller Instagram #artofflowersdk

Beliggenhed: Ærøvej 4, 5800 Nyborg

Kontakt: www.artofflowers.dk, (+45) 27 26 99 96 carina@artofflowers.dk