MFA Foto

Mød vores medlem: MFA Biler A/S

17 maj 2023

 

Kort om MFA Biler: Autoriseret Toyota forhandler og brugtvogns salg, samt service, reparation og leasing af biler til både private, virksomheder og kommune.

MFA Biler er beliggende centralt lige ved ankomsten af landevejen fra Odense. Virksomheden har været aktiv del af byen i mere end 40 år.

Det særlige Toyota DNA

For at lære virksomheden at kende har jeg har aftalt at mødes med Niels Østergaard, som har været leder af MFA-biler i de sidste 18 år. Han fortæller:

”Vi har mange fast kunder, og der kommer selvfølgelig også nye kunder til hele tiden. Jeg vil skyde på at cirka 70% har været faste kunder igennem mange år. Nogle af vores kunder er kommer her i mere end 30 år.

Kunderne nævner tryghed og tillid, som et bærende element. Det er jo vigtigt, at den relation man har til kunden, bygger på tillid i en branche som her.

Alle kunder, der kommer her, skal igennem butikken. Her sidder værkfører og reservedelsekspedient og tager imod. Det gælder også ved indlevering til service eller reparation”

Det, de får ved os, er jo Toyota DNA’et. Vi er ISO certificeret, som eneste på Østfyn, dvs. at vi tager hensyn til miljøet. Hver gang vi skifter olie eller pære, så bliver det affaldshåndteret og indleveret de rigtige steder, hvor de kan tage sig af det.”

Miljø er vigtigt

”Alle bilproducenter må kun udlede en vis CO2 mængde. Fra 2020 begyndte de at få høje bøder. Toyota er den eneste bilproducent, som altid har opfyldt det. Det tager de meget seriøst.

Vi hjælper Toyota med at overholde og opfylde disse mål. Der kommer en hver år og gennemgår det.

Vi har registreret alt; Vandforbrug, strømforbrug, varmeforbrug - og vi har nogle mål for, hvad vi skal næste år. Dem giver vi videre til kommunen, så de kan se, at vi overholder det, som vi skal.

Når du skal købe en Toyota bil, kan du se, hvor meget brændstof og CO2 den udleder. Det står på prislisten.

Toyota har i 25 år lavet hybridbiler for at nedbringe CO2. Det har været en succes, fordi vi - som private mennesker - er blevet mere opmærksomme på hvad det er, som vi gør ved vores miljø”

Så det er bevidste forbrugere der kommer her? ”Ja, det er i hvert fald noget man tænker over og i den retning bliver vi jo alle sammen mere og mere præget af, hvad det er, som vi gør.

Pt. har vi en elbil, og frem til 2025 vil vi have 5 elbiler.

Toyota har den klare holdning, at alle ikke kan bruge en elbil, og man skal heller ikke skrotte gode benzinbiler for at få en elbil, for det belaster miljøet mere.

Hver gang man laver en bil, belaster man miljøet – på en eller anden måde - og derfor skal man heller ikke smide noget ud, som er godt.

Derfor arbejder man mod, at Toyota i 2050 er fuldstændig CO2 neutral.

Hvad er unikt ved jer i forhold til andre forhandlere?

”Det er ”The Toyota Way”, også kaldet Kaizen. Det er noget Toyota har opfundet.

(Red: Kaizen, japansk for forbedring. En praksis som bygger på kontinuerlig forbedring af produktion eller processer. I danske virksomheder anvendes Kaizen-tavler ofte som et forbedringsværktøj.)

Vi holder Kaizen-møder en gang hver 14 dag. Nogle gange tager det 2 minutter, og andre gange kan det tage en halv time, fordi vi skal hele tiden se, om vi kan blive bedre eller gøre det bedre.

Det er med til at involvere alle medarbejdere, for en person kan ikke selv gøre det – det skal være teamarbejde! Det gør også, at dem som er ansat ved Toyota, bliver her i mange år. Fordi de får lov til at være med.”

En god arbejdsplads

Med lavt sygefravær og flere medarbejdere, der bliver til pensionsalderen, lyder det også som en god arbejdsplads. I dag er de 11 medarbejdere hos MFA Biler.

”Det er ikke den store udskiftning vi har”, fortsætter Niels med et smil. ”Når vi skal have en ny, er det enten fordi vi har ekstra travlt eller hvis der er en, som går på pension. Det er en god arbejdsplads og det kan vi også se på vores sygefravær. Der er faktisk ingen sygefravær.

Det er utroligt vigtigt at være glad på arbejdet, for vi bruger en tredjedel af vores levetid her. Hvis man har det godt på sit arbejde, så har man det også godt, når man kommer hjem. Så hænger det sammen. Det har i hvert fald altid betydet meget for mig.

Vi spiser alle sammen frokost sammen. Så har vi mulighed for at snakke om det som er aktuelt i vores liv. Vi holder private arrangementer. Der er fleksibilitet, så hvis privatlivet driller, så bestemmer de selv arbejdstiden hvis det ikke går ud over kunderne. Det er vigtigt at medarbejderne kommer stærkt igen.”

Nærvær og passion for faget

”Her har vi den holdning, at alle, der kommer ind ad den dør, skal have den rigtige behandling. Lige meget om man er kendt eller en helt ny kunde. Jeg plejer at sige, det er lige som at have gæster derhjemme. De skal føle, når de går, så har de haft en god tid her.

Det gør ikke noget, at man brænder for de ting, man har med at gøre. Jeg har selv kørt Toyota i 35 år.

Der er mange gode biler på markedet, og det har ikke være Toyotas ambition at blive verdens største bilfabrikant, men der er jo svært, når man laver verdens bedste biler” siger Niels med et glimt i øjet.

”Det er en naturlig del at interessere sig for, hvad konkurrenterne gør og følge med i det. Så en gang i mellem, når jeg har fri, så kører jeg da også ud og kigger på andre biler, så kan jeg bedre råde og vejlede kunderne.”

Hvordan ved du at det har været en god dag?

”En god dag er alle dage faktisk. Jeg er så privilegeret, at jeg har været glad for at gå på arbejde hver eneste dag i mit liv. Der er selvfølgelig nogle dage der er bedre end andre - og der kan man godt en gang imellem tænke, når man kører hjem – ”Var det nu nødvendigt at bruge al den tid?”

Jeg ser alle mine kunder, om de skal på værksted eller hvad de skal. Jeg ser dem og kan hilse på dem. Rigtig mange kommer ind og lige hilser på og spørger ”Hvordan har du det” og det er bare noget der er naturligt for mig.

MFA-koncernen, som har 4 bilhuse, er også rigtig god til at lægge ansvaret ud. Selvfølgelig kigges der på resultater, men der er aldrig nogen, der blander sig.

Det er vores egen forretning. Vi har friheden til selv at bestemme.”

 

Besøg Niels og hans kolleger hos MFA biler, Vestergade 39, 5800 Nyborg

www.mfabiler.dk/afdelinger/nyborg, Tlf. 65312707