Shutterstock Egeskov 640 (1)

Tur til Egeskov Slot

18 sep 2022
Kære medlem

Mærk historiens vingesus når Østfyns Erhvervsråd inviterer på tur til Egeskov Slot, Søndag den 18 september 2022 kl.11.

Oplev slottet, som er en af Europas bedst bevarede vandborge, og hør blandt andet vores guide fortælle om slottets historie, Jagtstuen, Riddersalen, Titanias Palads og træmanden på loftet.

Der gik en hel egeskov til at bygge slottet i midten af 1500-tallet. Slottet er en af Europas bedst bevarede vandborge, og det bliver efter sigende beskyttet af før nævnte træmand på loftet. Hvis han flyttes væk, vil slottet synke i voldgraven julenat.

Slotsparken er anlagt med forskellige temahaver blandt andet renæssancehaven med den gamle labyrint fra 1730, der kan ses fra en udkigspost. På den anden side af den lille bæk findes den engelske have, dufthaven og vandhaven. Der er skulpturer spredt rundt i parken, bl.a. Piet Heins superellipseæg og hans solur.

Egeskovs museer rummer mange overraskelser. Der udstilles alt fra gamle jetfly, biler, motorcykler, cykler, brandbiler og ambulancer over rejsekufferter, empirekjoler og hestevogne til en købmandsbutik, en smedje og Danmarks første campingvogn.

Tilmeldingen til arrangementet foregår nedenfor og kan man ikke selv komme, så er man meget velkommen til at give sine 2 billetter videre til samarbejdspartnere, loyale medarbejdere eller andre man syntes skal have en god oplevelse.

Praktisk info

Vi mødes ved indgangen til Egeskov Slot lørdag den 18 september kl. 11 og derefter vil vi blive guidet rundt på slottet, inden vi spiser frokost sammen.

Menuen på Cafe Jomfru Rigborg bliver følgende:
Fynsk lakseørred med slottes persilleolie samt friske urter,
Brød og smør
Rosastegt kalvemedaljon med sauteret grøntsager og urter fra Urtegaarden samt pommes røsti og urteglace
Inkl. 1 vand eller øl
Kaffe og kage

Efter frokosten er man velkommen til at gå rundt for sig selv og opleve parken og museernes herligheder.

Det er gratis for medlemmer af Østfyns Erhvervsråd at deltage, men udebliver man fra arrangementet efter man har tilmeldt sig uden afbud, så koster det en kuvertpris på 450 kr

Tilmelding foregår ved at sende en mail til info@ostfyn.dk og der er max 50 billetter, som fordeles efter først til mølle princippet

Tilmeldingsfristen er: torsdag den 15 september kl. 12.00

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig dag
Med venlig hilsen
Østfyns Erhvervsråd
Mikael Danielsen