Cabaret Titel Og Dato 2048 × 2048Px E1672579585174 1110X624

Nyborg Voldspil sommerforestilling - Cabaret

04 aug 2023

Willkommen, bienvenue, welcome!

Sommeren 2023 byder på en tur til 1920’ernes dekadente Berlin, hvor drømmene lever selvom hverdagen er hård og fremtiden stadig mere og mere dyster. Byen er et brølende mekka for de skamløst umoralske og uanstændigt frisindede. Her er køn og kønsroller flydende størrelser, seksualiteten er fri, og outsidere i alle afskygninger drages dertil.

Historien

Den unge amerikanske forfatter Cliff Bradshaw ankommer til Berlin i slutningen af 1920'erne, hvor han møder Ernst Ludwig, der giver ham adressen til et pensionat hvor han kan bo billigt. På natklubben Kit Kat Club ser han det berlinske natteliv udfolde sig i fuldt flor, og særligt den engelske sangerinde og værtinde, Sally Bowles, fanger hans interesse. Hun opdager også ham, og næste dag flytter hun ind på hans værelse på pensionatet.

Livet er dog ikke nemt i en verden, hvor nazismen bliver mere og mere synlig, og det løsslupne liv får trange kår. Samtidig ender Cliff og Sally i forskellige forviklinger, både med deres husvært Fräulein Schneider og hendes bejler, den jødiske frugthandler Herr Schultz, samtidig med at Ernst bliver mere og mere involveret i lyssky forretninger.

I syndens tempel – Kit Kat Club – betragtes livet som en kabaret uden tanke på morgendagen fra Emcee'en og cabaret-danserne. Men Hitlers magtovertagelse er nær, og fra hans uhyggelige nazistiske hær høres ekkoet allerede: “Tomorrow Belongs To Me”.

Det kan godt være handlingen foregår i 1920’erne og 1930'erne, men Cabaret er stadig foruroligende moderne og vedkommende for den tid vi lever i netop nu; seksualitet, kønsroller, undertrykkelse af minoriteter, økonomisk krise og en lurende krig i horisonten.

Forestillingen er fyldt med Kander & Ebb's skønne musik og fantastiske danseoptrin i bl.a. “Willkommen”“Money”“If You Could See Her” og “Cabaret”.

Mere info følger - Stay tuned